ANRUF is een installatie voor de openbare ruimte waarin de vrijheid van meningsuiting centraal staat. In feite is de installatie een soort grote speakerscorner.

De stemmen die je hoort zijn de stemmen van mensen die deelnemen aan de Airborne wandeling.ANRUF introduceert een nieuwe taal. Het Europanto. Deze taal is een kleine 20 Jaar geleden bedacht en ingevoerd door Diego Marani, een Italiaanse tolk in dienst van de Europese gemeenschap in Brussel. Zelf zegt hij hierover: ……‘Met het Europanto heb ik ook willen aantonen dat men kan spelen met taal. Vandaag zijn we te veel de gevangene van onze eigen grammatica. Talen zijn altijd een mengeling geweest van andere talen. Om Europanto te spreken, ‘tu basta to mix allos parolas to understand from differente languages et voilà que tu esse perfecte. In Europante esiste keine mistake…. Dat is het spel. We kunnen allemaal Europanto spreken.”

ANRUF doet een poging om de initiële vrijheden opnieuw onder de aandacht te brengen. Dit in een taal die van iedereen is, die iedereen opnieuw moet leren, maar ook al een beetje beheerst. Een taal waarin iedereen zich op een gelijkwaardige manier in kan vinden en waarin iedereen zich op eenzelfde, beschaafde manier kan uiten. Het Europanto.

  


……tu basta to mix allos parolas to understand from differente languages et voilà que tu esse perfecte. In Europante esiste keine mistake……