New Energy, AmsterdamOm na te denken over creatieve, alternatieve en duurzame toepassingen op het gebied van energiebesparing.


Tankstation New Energy (i.s.m. Michiel Voet) is een selfservice unit. Er kan pure koolzaadolie getankt worden en er zijn 3 oplaadpunten voor elektrisch vervoer. De betaling vindt plaats via een automatisch betalingsysteem. Er kan alleen getankt worden door een vaste klantengroep. Deze klanten zijn in bezit van een New Energy betalingskaart. Iedereen kan vaste klant worden van het New Energy Tankstation. Aan de andere kant van de  tankunit is een  meditatie cabine geïntegreerd. Een koof waar degene die getankt heeft zich tijdelijk kan terugtrekken uit de openbare ruimte en kan ontspannen en genieten van de soundscape die te horen is én het uitzicht dat de koof biedt op het IJ en de skyline van Amsterdam.


Tankstation New Energy is een mobiele unit. Met twee interne opslag tanks kan de unit in principe overal geplaatst worden.


Het tankstation is in gebruik genomen door burgemeester Cohen.
Terwijl autorijders hun tank volgooien met plantaardige olie, kunnen zij zich geestelijk bijtanken in de bijbehorende meditatieruimte. Als een ludieke actie om aandacht te vragen voor het energieprobleem. Om na te denken over creatieve, alternatieve en duurzame toepassingen op het gebied van energiebesparing.