Disco, Miami


Disco is een archetypische geluidshoorn die in de familie zit van ‘his masters voice’. Het is een opvallend, sculpturale device die je in staat stelt dj te zijn. Je kan je eigen mobile telefoon plaatsen in een rond kastje en het geluid wordt akoestisch versterkt door geluidshoorn. Onder de geluidshoorn is een plek afgetekend waar je het geluid goed hoort en kandansen met een paar vrienden of onbekende voorbijgangers. Het is een uitnodigende, positieve en aanstekelijke ingreep in de openbare ruimte van de Artwalk.


Disco gaat over korte momenten in de openbare ruimte van plezier, korte momenten van expressie die je deelt met buitenstaanders, omstanders en bekende of onbekende deelnemers.


Het geluid dat geproduceerd wordt is niet versterkt door randapparatuur. Het geheel zal versterkt worden door de akoestische eigenschappen van de geluidshoorn en kan op die manier niet voor overlast zorgen. Disco is ook een vorm van commentaar op steeds groter wordende dance events. Disco gaat over kleinschaligheid, over ongeorganiseerde spontaniteit, over de zoete inval. Het beantwoord aan de behoefte van persoonlijk contact en niet de anonimiteit.


Prive en openbaar lopen hier even door elkaar…….